Cene rent a car Beograd

Uslovi najma vozila

 

Opšti uslovi i odredbe

 

Željeno vozilo, možete iznajmiti kratkoročno (do 30 dana) ili dugoročno u trajanju od više meseci. Minimalno trajanje najma je jedan dan / 24 sata. Lice koje iznajmljuje vozilo mora imati najmanje 21 godinu i vozačku dozvolu minimum 3 godine.

Plaćanje i depozit

Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (Amex, Visa, Mastercard), gotovinom ili uplatom na račun (pravna lica). Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine. Depozit se određuje na osnovu dužine najma vozila i u zavisnosti od grupe vozila.

Osiguranje

Osiguranje - CDW (Collision Damage Waiver)
Osiguranje od štete sa učešćem u šteti. Kupovina ovog osiguranja je obavezna. Odgovornost za štetu na iznajmljenom vozilu i prema trećem licu je ogranična određenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila. Ovo osiguranje ne pokriva štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale sipanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati. Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštećenja će biti upisana u obrazac Ugovora o najmu i potpisana obostrano.
TP (Theft Protection) Osiguranje od krađe sa učešćem u šteti.
Kupovina ovog osiguranja je obavezna. Odgovornost za krađu vozila ili delova vozila (gume, stereo uredaj i sl.) je ograničena određenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila. Ovo osiguranje NE VAŽI u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana.
PAI (Personal Accident Insurance) Osiguranje lica
Kupovinom ovog osiguranja, vozač i lica u vozilu se osiguravaju za slučaj smrti ili povreda, nastalih u saobraćajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe). Postupci u slučaju nesreće, štete i kradje vozila. Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:
Odmah da obavesti policiju i Stars Rent a Car o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.
- Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju
- Da ispuni izveštaj o nesreći / šteti prilikom vraćanja vozila.
- Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća / šteta.
Ograničenja vezana za upravljanje vozilom:
- Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje
ne vazi. Klijentu se naplaćuje pun iznos štete / krađe.
- Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni vozač, uz odobrenje Stars rent a car-a, prilikom preuzimanja vozila.
- Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje ne važi – klijentu se naplaćuje pun iznos štete / krađe.

© 2014 - Stars - Izrada sajta by www.sajtovi-izrada.com